Recept

på egna finska och andras svenska favoriter
ANNIKAS SILLBULLAR m KORINTSÅS
Räcker till
Det här behöver du:

Jag har två vänner som blir alldeles lyriska när denna rätt omnämns. Själv har jag aldrig ens sett denna anrättning, och lyckas inte ens föreställa mig hur den smakar. Men, jättegott lär det skall vara..... PE

400 g sillfilé
2 st lökar - finhackade
2 msk smör
2-3 st kokta potatisar - rivna
2-3 dl rester av köttfärs/stek etc
1 ägg
½ dl grädde
salt (vid behov) & peppar
vetemjöl/ ströbröd för panering
smör att steka i

Korintsås:
½ dl korinter
5 dl buljong
2 msk smör
2-3 msk vetemjöl
1-2 msk sirap
2 msk ättika
salt & peppar 
Så här gör du:

1. Vattna ur sillfiléerna

2. Smörstek de hackade lökarna

3. Blanda allt väl i matberedare

4. Provstek gärna en sillbulle innan färsen formas till bullar som plattas till lite, paneras och stekes i smör

5. Blötlägg gärna korinterna ett tag i buljongen

6. Fräs vetemjöl i smöret, späd på med buljongen som korinterna legat i

7. Koka upp och låt småputtra 5-10 min

8. Smaksätt med sirap och ättika, koka upp, tillsätt korinterna

Tips: Såsen lär ska även passa ihop med andra fiskrätter.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

18.01 | 11:59

Jag tycker att en fast röd sylt blir bäst och vackrast...

...
11.12 | 02:33

På teskedskakorna hur blir de olika alternativen? Dvs vilken blir godast? Jag brukar ha kaffesmörkräm. Ska prova med saffran nu inför jul.

...
04.05 | 13:21

Hej,
Ang. "... detta om JÄST och TORRJÄST ?
1 påse torrjäst = 3½ tsk och motsvarar 25 g färsk jäst ...
Detta är fel, 1 påse torrjäst motsvarar 50g färsk jäst

...
12.03 | 00:59

Hej Jamileh!

Tack! Jag undrar om det kan vara att vi har mörkare mjöl i Finland??
Jag skall undersöka lite och ber att få återkomma.

...
Du gillar den här sidan