ETT BRA GRUNDRECEPT FÖR SALTA MUFFINS
Räcker till
8 större muffins
Det här behöver du:
Muffins är härliga bakverk som kan varieras i det oääääändliga! Hur fiffigt är det inte att så enkelt få så mycket olika smaker i ett och samma bakverk? Med lite fantasi skapar man lätt sina egna varianter av denna "all-time-favorite".
5 dl mjöl
2 ½ tsk bakpulver
½ tsk salt
3 ägg
½ dl olivolja
3 dl krämig naturell joghurt
Så här gör du:
Ugn.: 200 C ca 20 min
1. Blanda ihop de torra ingredienserna.
2. Vispa ihop resten och rör ihop sedan med mjölblandningen utan att överarbeta.
3. Lägg i bitar av skinka, bacon, oliv, fetaost, soltorkad tomat, majskorn, spenat, parmesanost, tapenade, pesto......
eller
Klicka lite smet i muffinsformen, lägg på din "fyllning" och toppa med lite mera smet.
TIPS! Smeten skall aldrig röras mer än att mjölet fuktas och den ska vara lite som tjock gröt i konsistensen, hellre en smet med lite klumpar än en som är för överarbetad och tunn.
Muffinsformarna skall inte fyllas mer än till 2/3. Använd en glasskopa som mått?