Recept

Mmmmm...maffiga muffins som går att variera i det oändliga
ETT BRA GRUNDRECEPT FÖR SALTA MUFFINS
Räcker till 8 större muffins
Det här behöver du:

Muffins är härliga bakverk som kan varieras i det oääääändliga! Hur fiffigt är det inte att så enkelt få så mycket olika smaker i ett och  samma bakverk? Med lite fantasi skapar man lätt sina egna varianter av denna "all-time-favorite".

5 dl mjöl
2 ½ tsk bakpulver
½ tsk salt
3 ägg
½ dl olivolja
3 dl krämig naturell joghurt


Så här gör du:

Ugn.: 200 C ca 20 min

1. Blanda ihop de torra ingredienserna.

2. Vispa ihop resten och rör ihop sedan med mjölblandningen utan att överarbeta.

3. Lägg i bitar av skinka, bacon, oliv, fetaost, soltorkad tomat, majskorn, spenat, parmesanost, tapenade, pesto......

eller

Klicka lite smet i muffinsformen, lägg på din "fyllning" och toppa med lite mera smet.

TIPS! Smeten skall aldrig röras mer än att mjölet fuktas och den ska vara lite som tjock gröt i konsistensen, hellre en smet med lite klumpar än en som är för överarbetad och tunn.
Muffinsformarna skall inte fyllas mer än till 2/3. Använd en glasskopa som mått? 


lemon_muffin1
MAJSMUFFINS
Räcker till 1 dussin mellanstora muffins
Det här behöver du:

225 g  vetemjöl
2 tsk bakpulver
 



                    





Så här gör du:

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

18.01 | 11:59

Jag tycker att en fast röd sylt blir bäst och vackrast...

...
11.12 | 02:33

På teskedskakorna hur blir de olika alternativen? Dvs vilken blir godast? Jag brukar ha kaffesmörkräm. Ska prova med saffran nu inför jul.

...
04.05 | 13:21

Hej,
Ang. "... detta om JÄST och TORRJÄST ?
1 påse torrjäst = 3½ tsk och motsvarar 25 g färsk jäst ...
Detta är fel, 1 påse torrjäst motsvarar 50g färsk jäst

...
12.03 | 00:59

Hej Jamileh!

Tack! Jag undrar om det kan vara att vi har mörkare mjöl i Finland??
Jag skall undersöka lite och ber att få återkomma.

...
Du gillar den här sidan