Recept

på smakförhöjare
INLAGD INGEFÄRA
Räcker till
Det här behöver du:
Servera med kyckling, griskött, sushi...

1 ingefärsrot
4 msk socker
4 msk vitvinsvinäger
2 kryddnejlikor
1 dl vatten
Så här gör du:


1. Skala ingefäran lämpligast med en tesked som "kniv". Du kommer bäst åt alla vrår på det sättet. Skiva ingefäran, gärna med en mandolin, i papperstunna skivor.

2. Lägg de övriga ingredienserna i en kastrull, häll ingefäran i, låt det få ett uppkok. Låt puttra på ca 20 min.

3. Lägg ingefäran i en ren glasburk....

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

18.01 | 11:59

Jag tycker att en fast röd sylt blir bäst och vackrast...

...
11.12 | 02:33

På teskedskakorna hur blir de olika alternativen? Dvs vilken blir godast? Jag brukar ha kaffesmörkräm. Ska prova med saffran nu inför jul.

...
04.05 | 13:21

Hej,
Ang. "... detta om JÄST och TORRJÄST ?
1 påse torrjäst = 3½ tsk och motsvarar 25 g färsk jäst ...
Detta är fel, 1 påse torrjäst motsvarar 50g färsk jäst

...
12.03 | 00:59

Hej Jamileh!

Tack! Jag undrar om det kan vara att vi har mörkare mjöl i Finland??
Jag skall undersöka lite och ber att få återkomma.

...
Du gillar den här sidan