MUSTIG TACO-GRYTA
Räcker till
ett helt gäng!
Det här behöver du:
Dethär är en underbar rätt för alla som älskar tex-mex mat! Man kan variera grytan, blötlägga och ta de bönor man har, man kan späda ut grytan med tomatjuice så den blir som en soppa. Inga vatten, inga buljongtärningar. Jag serverar den helst som en tjock, mustig och färggrann gryta, lite som jag själv är, haha! Överbliven gryta smakar ännu godare följande dag! PE
500 g strimlat kött eller köttfärs
1 lök - finhackat
1 paket taco-mix pulver eller annan motsvarande mexikansk kryddblandning
1 burk majskorn
1 burk röda bönor
1 burk vita bönor
1 burk svarta bönor
2-3 burkar krossade tomater
tomatjuice
Till servering:
krossade nachochips
hela nachochips
riven ost
gräddfil
färsk asiatisk koriander - inte svensk-odlad från matbutiken
jalapeno peppar - om man vill
svarta oliver - om man vill
färsk tomat i små kuber - om man vill
Så här gör du:
1. Bryn köttet, tillsätt hackad lök och kryddmix.
2.Tillsätt burkarnas innehåll.
3. Låt småputtra 20-30 min. Kolla smaken och justera den enligt smak och tycke.
4. Lägg krossade nachocips i djupa tallrikar, sleva en eller 2 slevar tacogryta ovanpå, dekorera med en klick gräddfil, riven ost, svarta oliver och några ringar jalapeno-peppar och kanske en korianderkvist. Lägg några hela nachochips överst runt tallrikens kant. Tenga, por favor!