Recept

...härliga såser baserade på majonnäs...
FAFA JÖRGENS TYSKA REMOULADESÅS
Räcker till
Det här behöver du:

Familjens gammelfarfar är förtjust i denhär såsen,som serveras i servicehuset där han brukar dagligen äta lunch. Han fick receptet av kökets tyska kock och ville ge det vidare till oss. Fafa äter såsen till stekt lax, men den skall nog passa till annan fisk också. Lyxa till fiskpinnar med en klick sås.    PE

1½ dl gräddfil
1 dl majonnäs
1 tsk senap
1 finhackad anjovisfilé
½ dl ättiksgurka, riven eller i små-små tärningar
½ dl lök i små-små tärningar
1 msk finhackad färsk dill
1 msk finhackad persilja
lita salt & vitpeppar
Så här gör du:

Blanda såsens ingredienser i angiven ordning. Låt såsen stå kallt innan den serveras. Garnera med dillvippor.
DANSK REMOULADESÅS
Räcker till ca 3 dl
Det här behöver du:

Såsens danska variant skiljer sig på några punkter: färg och val av gurka. Den något gulaktiga färg kommer från den starkt gula kryddan gurkmeja, som används flitigt i det indiska köket. Har man inget sånt på lut går det säkert bra att ersätta gurkmejan med en aning curry-pulver. Vad gör man inte för att få den rätta  färgen? I Danmark används pressgurka/inlagd gurka istället för ättiks- el smörgåsgurka. Danskarna serverar såsen framför allt till stekt spätta och rostbiff. Glöm inte den friterade löken till rostbiffen -hääärligt! PE

1 dl majonnäs
1 dl crème fraiche
2 msk citronsaft
1 tsk senap
salt & peppar
½ tsk gurkmeja
2 msk hackad inlagd gurka ( pressgurka)
1 msk hackad kapris
½ kokt ägg, hackat
Så här gör du:

Blanda alla ingredienser och låt stå svalt före servering. Kontrollera smaken.
COPY CAT BIG MaC-SÅS
Räcker till
Det här behöver du:

Det sägs att det är French dressing - som egentligen inte har något alls att göra med Frankrike - som gör den hemgjorda BigMac-såsen så lik den äkta såsen.Det går bra att dubbla eller tripla receptet för French dressing. Såsen passar bra med ex. isbergssallad- och är i själva verket den salladsdressing som för länge sedan oftast serverades på restaurangerna i USA. På den tiden var en oljevinägrett 'enda' alternativet och hade man riktigt god tur, kunde man få en dressing som smaksatts med mögelost.

French dressing:

3 msk citronsaft
1 msk vitvinsvinäger
2 msk socker
3 msk ketchup
1 krossad vitlöksklyfta
4 msk olivolja

BigMac-såsen:
1½ dl mayo
2 msk French dressing
4 tsk bostongurka

Så här gör du:

Starta med att lägga alla ingredienser för French dressing i en blender eller mixa med en stavmixer till en jämn sås. Kontrollera smaken. Låt den gärna stå i kylen minst några timmar innan den används.

Blanda sedan alla ingredienser till big mac-såsen. Voilá! Färdigt.
SUPERENKEL BIGMACSÅS 2
Räcker till ganska många hamburgare
Det här behöver du:

2 dl vanlig majonnäs - allra helst Miracle Whip
tomatketchup
2 msk Bostongurka
1 tsk lökpulver eller riven lök

Så här gör du:

Tillsätt bara så mycket ketchup, att dressingen nätt och jämt blir svagt ljusrosa. Blanda i bostongurkan. Kolla smaken, tillsätt sötning, salt + peppar eller bostongurka vid behov. Done! Låt stå i kylen någon timme innan såsen används.
BigMacsås 3
Räcker till
Det här behöver du:

½ dl majonnäs
2 msk French dressing
4 msk Bostongurka
1 msk finhackad lök
1 tsk ättika
1 tsk socker
några saltkorn



Arch Deluxe Composition
Så här gör du:

Blanda allt i den angivna ordningen. Kontrollera smaken, kyl före servering så smakerna hinner blandas.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

18.01 | 11:59

Jag tycker att en fast röd sylt blir bäst och vackrast...

...
11.12 | 02:33

På teskedskakorna hur blir de olika alternativen? Dvs vilken blir godast? Jag brukar ha kaffesmörkräm. Ska prova med saffran nu inför jul.

...
04.05 | 13:21

Hej,
Ang. "... detta om JÄST och TORRJÄST ?
1 påse torrjäst = 3½ tsk och motsvarar 25 g färsk jäst ...
Detta är fel, 1 påse torrjäst motsvarar 50g färsk jäst

...
12.03 | 00:59

Hej Jamileh!

Tack! Jag undrar om det kan vara att vi har mörkare mjöl i Finland??
Jag skall undersöka lite och ber att få återkomma.

...
Du gillar den här sidan