 |
 |
|
 |
 |
Såsen passar bra till lamm, kyckling, fläsk- och nötkött. Kanske som vegetarisk pastasås?
1 ½ msk rapsolja 1 medelstor röd lök - hackad 1 medelstor röd paprika - hackad 1 medelstor grön paprika - hackad 1 selleriskaft 1 burk krossade tomater 1 tsk paprikapulver 4 msk tomatpuré ½ - 1 buljongtärning 2 ½ dl vatten 1 tsk socker
Hetta upp oljan i en kastrull, lägg i lök, paprikabitarna, sellerin, låt sjuda under omrörning tills grönsakerna är mjuka. Häll i tomatburkens innehåll och resten av ingredienserna. Låt puttra på utan lock, ca 10 min eller tills såsen har tjocknat.
Gott till stekt fläsk, pannbiffar m.m. PE
½ kg lök i tunna skivor (1 msk vetemjöl) 1-2 kryddnejlikor 75 g smör 1 msk vinäger 7 msk äppelcider 5 msk grönsaksbuljong
Stek lökringarna i smör utan att bryna löken. Tillsätt mjöl ( om du använder det) och fräs några minuter. Blanda i de övriga ingredienserna och låt puttra på tills såsen tjocknat (eller den mesta vätskan avdunstat). Krydda med salt och peppar.
En användbar sås för lökälskare. Passar till fisk-, pasta-,korv-, ris- och köttfärsrätter. PE
2 - 3 lökar i små tärningar 2 msk rapsolja 1 tomat i små-små tärningar 3 msk tomatpuré 2 msk klippt färsk basilika 1 tsk socker ½ tsk salt + svartpeppar vatten
Fräs löken i oljan. Tillsätt de övriga ingredienserna och låt puttra ihop 10-15 min. Kontrollera smaken och justera vid behov.
|
|
 |