Ett gäng med lättlagade grönsaksbaserade sås.....
PAPRIKASÅS
Räcker till

Såsen passar bra till lamm, kyckling, fläsk- och nötkött. Kanske som vegetarisk pastasås?

1 ½ msk rapsolja
1 medelstor röd lök - hackad
1 medelstor röd paprika - hackad
1 medelstor grön paprika - hackad
1 selleriskaft
1 burk krossade tomater
1 tsk paprikapulver
4 msk tomatpuré
½ - 1 buljongtärning
2 ½ dl vatten
1 tsk socker

Hetta upp oljan i en kastrull, lägg i lök, paprikabitarna, sellerin, låt sjuda under omrörning tills grönsakerna är mjuka.
Häll i tomatburkens innehåll och resten av ingredienserna. Låt puttra på utan lock, ca 10 min eller tills såsen har tjocknat.
ZWIEBELSAUCE - tysk löksås
Räcker till

Gott till stekt fläsk, pannbiffar m.m. PE

½ kg lök i tunna skivor
(1 msk vetemjöl)
1-2 kryddnejlikor
75 g smör
1 msk vinäger
7 msk äppelcider
5 msk grönsaksbuljong


Stek lökringarna i smör utan att bryna löken. Tillsätt mjöl ( om du använder det) och fräs några minuter. Blanda i de övriga ingredienserna och låt puttra på tills såsen tjocknat (eller den mesta vätskan avdunstat). Krydda med salt och peppar.
LÖKSÅS med TOMAT
Räcker till


En användbar sås för lökälskare. Passar till fisk-, pasta-,korv-, ris- och köttfärsrätter. PE

2 - 3 lökar i små tärningar
2 msk rapsolja
1 tomat i små-små tärningar
3 msk tomatpuré
2 msk klippt färsk basilika
1 tsk socker
½ tsk salt + svartpeppar
vatten


Fräs löken i oljan. Tillsätt de övriga ingredienserna och låt puttra ihop 10-15 min. Kontrollera smaken och justera vid behov.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

18.01 | 11:59

Jag tycker att en fast röd sylt blir bäst och vackrast...

...
11.12 | 02:33

På teskedskakorna hur blir de olika alternativen? Dvs vilken blir godast? Jag brukar ha kaffesmörkräm. Ska prova med saffran nu inför jul.

...
04.05 | 13:21

Hej,
Ang. "... detta om JÄST och TORRJÄST ?
1 påse torrjäst = 3½ tsk och motsvarar 25 g färsk jäst ...
Detta är fel, 1 påse torrjäst motsvarar 50g färsk jäst

...
12.03 | 00:59

Hej Jamileh!

Tack! Jag undrar om det kan vara att vi har mörkare mjöl i Finland??
Jag skall undersöka lite och ber att få återkomma.

...
Du gillar den här sidan