Visst kan man göra godis året om med dessa
 LYXIGT VUXEN CHOKLADRULLE
Räcker till

½ dl torkade tranbär - gärna klippta i mindre bitar
1 dl torkade aprikoser eller katrinplommon - klippta i mindre bitar
½ dl valnöts- eller hasselnötshack
250 g nougat
200 g marsipan

100 g mörk choklad av god kvalitet
1 msk kokosfett eller smör

Rom eller Rom essens att stänka eller dränka frukterna i


Blanda de rom(essens)indränkta bären & frukterna med de hackade nötterna.

Smält nougaten, blanda i frukthacket.

Kavla marsipanen tunt till en rektangel. Bred ut nougatmassan över marsipanplattan, rulla upp som en rulltårta.

Smält chokladen, tillsätt fettet. Pensla chokladen över marsipanrullen. Låt stelna. Vira rullen i folie när chokladen stelnat. Skär i ca ½ cm tjocka skivor.
 ROCKY ROAD FUDGE
Räcker till

200 g mörk choklad av god kvalitet
200 g mjölkchoklad av god kvalitet
25 g smör
1 brk sötad kondenserad mjölk
2 tsk vaniljessens eller 
4 tsk äkta vaniljsocker
1 mindre påse mini marshmallows eller ½ större påse
2 - 3 dl hackade valnötter
(1 dl flagad kokosnöt - gärna rostade)
1½-2 dl syltade röda körsbär/russin/korinter/torkade tranbär/ eller
samma mängd gelégodis - ev. klippta  i mindre bitar


Använd små individuella pappersformar ca 2½ i diameter, eller en form med löstagbar kant eller klä en fyrkantig
form med aluminiumfolie.

Lägg chokladbitar, mjölk, smör och vanilj i en tjockbottnad kastrull och smält på låg värme. Rör om tills blandningen är jämn och fin.

Låt blandningen svalna något innan du lägger i marshmallows, torkad frukt/gelégodisbitarna, nötter

Klicka ut smeten i pappersformarna eller bred ut den jämnt i formen. Låt stelna i kylen.
 VIT ROCKY ROAD
Räcker till

400 g vit choklad av god kvalitet
2 dl torkade aprikoser klippta i mindre bitar
2 dl grovthackade hasselnötter - gärna rostade
2 dl Rice Crispies

TIPS! Byt ut hasselnötterna mot flagad mandel.
Byt ut de torkade aprikoserna mot torkade tranbär.

1. Smält chokladen försiktigt i kastrull eller i mikron.

2. Rör ner hasselnötterna, aprikosbitarna och Rice Crispies.

3. Bred ut smeten i en liten fyrkantig form som fodrats med bakplåtspapper, aluminiumfolie eller tjock plast. Eller klicka ut smeten direkt på bakplåtspapper eller i små individuella pappersformar, ca 2½ cm i diameter. Låt stelna.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

18.01 | 11:59

Jag tycker att en fast röd sylt blir bäst och vackrast...

...
11.12 | 02:33

På teskedskakorna hur blir de olika alternativen? Dvs vilken blir godast? Jag brukar ha kaffesmörkräm. Ska prova med saffran nu inför jul.

...
04.05 | 13:21

Hej,
Ang. "... detta om JÄST och TORRJÄST ?
1 påse torrjäst = 3½ tsk och motsvarar 25 g färsk jäst ...
Detta är fel, 1 påse torrjäst motsvarar 50g färsk jäst

...
12.03 | 00:59

Hej Jamileh!

Tack! Jag undrar om det kan vara att vi har mörkare mjöl i Finland??
Jag skall undersöka lite och ber att få återkomma.

...
Du gillar den här sidan