Lasagne
Räcker till 4
LCHF pajdeg
Räcker till ca 25 cm stor pajform

3 dl mandelmjöl
½ dl sesamfrön
1 msk fiberhusk
50 gr smör skuren i små kuber
50 gr riven parmesan
1 ägg
( ev. 1-2 tsk vatten)

Ugnen 200 C och 175C


Blanda ihop mandelmjöl, sesamfrön och fiberhusk. Tillsätt de övriga ingredienserna i degbunken och kör hastigt och lustigt tills allt bildats en stor mjuk degklump. Tillsätt några tsk vatten vid behov.

Lägg gärna en O bakplåtspapper i botten av formen = underlättar att få ut pajen.

Tryck ner degen jämnt i formen. Grädda 7-8 min i 200C eller tills skalet fått lite färg.

Blanda ihop din egen fyllning efter smak och tycke och fyll pajskalet. Grädda ytterligare i 175C ca 30 min. 

PAJDEG
Räcker till 1 dussin piroger
3 dl vetemjöl
100 g smör - skuren i kuber
1 kokt kall potatis, riven
ca 50 g riven ost, t.ex parmesan
2 - 3 tsk vatten
Snabbast grejar man ihop degen om man har en matberedare.
Lägg alla ingredienser i en beredaren och blanda hastigt ihop till en deg. Tillsätt bara så mycket vatten att ingredienserna bildar en stor klump i matberedaren. Ta ut degen, lägg den i en plastpåse och låt ligga svalt ca 30 min. 

Kavla ut degen, tryck ut ca 10 cm stora cirklar, eller sporra ut fyrkanter, och lägg på önskad fyllning på den ena deghalvan. Vik över den andra halvan, så att en halvmåne eller triangel formas.

Lägg på plåt med bakplåtspapper. Pensla bakverken med ägg, strö på flingsalt, kummin, riven ost, vallmo- eller sesamfrön.
Grädda pirogerna 10 - 12 min.
Räcker till

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...

Paula | Svar 02.01.2012 18.19

Hej Carita

Det går bra att greja degen med händerna också, arbeta bara inte för länge. Pressa ut degen med fingertopparna. LYCKA TILL!!

Carita | Svar 01.01.2012 15.07

Pajdegen skall jag pröva på, men har varken matberedare eller kavel. Alltid avskytt matlagning . Skulle kanske vara dags att börja med något verkligt enkelt

Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

18.01 | 11:59

Jag tycker att en fast röd sylt blir bäst och vackrast...

...
11.12 | 02:33

På teskedskakorna hur blir de olika alternativen? Dvs vilken blir godast? Jag brukar ha kaffesmörkräm. Ska prova med saffran nu inför jul.

...
04.05 | 13:21

Hej,
Ang. "... detta om JÄST och TORRJÄST ?
1 påse torrjäst = 3½ tsk och motsvarar 25 g färsk jäst ...
Detta är fel, 1 påse torrjäst motsvarar 50g färsk jäst

...
12.03 | 00:59

Hej Jamileh!

Tack! Jag undrar om det kan vara att vi har mörkare mjöl i Finland??
Jag skall undersöka lite och ber att få återkomma.

...
Du gillar den här sidan