CANDY's ITALIENSKA KÖTTBULLAR
Räcker till
Det här behöver du:
Receptet är från min gamla skolkompis Tana. Köttbullarna får gärna rullas lite större, som en golfboll. Hemligheten ligger i såsen, som innehåller en skvätt kryddnejlika istället för vitlök, eftersom Candys mamma inte gillade vitlök, så som andra italienare. Det finns inga exakta mått för såsen, så prova dej fram. Utgå t.ex från 3-4 msk tomatpuré per ½ liter vatten. Tillsätt mera tomatpuré, vatten och kryddor, så du får en lämplig mängd sås. PE
såsen:
olivolja
tomatpuré
vatten
salt & peppar
1 tsk socker
en skvätt kryddnejlika
röd, gul eller grön paprika
köttbullarna:
½ kg köttfärs
4 skivor bröd
1 ägg
salt & peppar
torkad persilja
Så här gör du:
Häll olja i en tjockbottnad kastrull. Fräs tomatpuré i oljan en stund, späd på med vatten. Dela paprikorna i mindre bitar och lägg i såsen. Salta & peppra samt dofta över med mald kryddnejlika.
För köttbullarna: Rosta brödskivorna. Doppa dem i vatten, och finfördela skivorna.
Blanda, gärna för hand, brödskivorna med köttet. Tillsätt ägg, kryddor och torkad persilja.
Forma av smeten bollar, stora som en golfboll. Köttbullarna kan stekas i smör eller läggas direkt i den puttrande såsen. ( OBS! Då måste det finnas ganska mycket "spad"/vätska i såsen ) Låt köttbullarna puttra i såsen före servering.