 |
 |
|
 |
*2 - 3 färsk Broccoli eller motsvarande mängd djupfryst ( 1 påse)
3 ägg
2 - 3 dl grädde eller gräddfil
200 g färskost typ Philadelphia, smaksatt eller naturell
1 liten burk keso
ca 200 g fetaost
ca 2 dl riven ost
vitlök efter smak och tycke
½ - 1 paket bacon
*VARIATION: Blomkål går lika bra eller en blandning av dessa två.
Skär broccolin ( blomkålen) i små nätta buketter och koka dem i saltat vatten till de är halvmjuka. Alternativt: Tina den frysta grönsakerna och pressa ut all vätska.
Klipp bacon i små strimlor och stek dem knapriga.
Lägg grönsakerna i en välsmord form.
Blanda ihop de övriga ingredienserna - utom ca 3/4 dl riven ost - och häll jämnt ovanpå broccolin.
Strö över osten och grädda 30 - 45 min tills rätten inte längre är "rinnig".
|
 |
 |