POTIS SOLÖGA
Räcker till
4 eller 1
Det här behöver du:
Solöga - vilket härligt namn på en härligt lättlagad liten rätt! Den råa äggulan lyser upp hela härligheten, som smakar jättegott tillsammans med knäckebröd eller en skiva Marthalimpa ( recept finns!). Man kan servera rätten så att var och en får sin egen portion på en assiett eller att hela rätten serveras från ett stort serveringsfat = ett stort solöga bestående av flere äggulor. Vi fick rätten serverad på det sättet hos Poti och Östen uppe i Nyka. PE
12 - 16 ansjovisfiléer
1 liten burk kapris
1 ½ dl ättiksgurka i små-små tärningar - om man vill
1 - 2 rödlökar i små-små tärningar
3 dl inlagda rödbetor i små-små tärningar
1 knippe finhacakad persilja
4 st råa äggulor
Beräkna per portion:
3 - 4 ansjovisfiléer
1 msk kapris
1 msk ättiksgurka
1 - 2 msk lökhack
2 - 3 msk rödbetshack
2 msk persilja
1 rå äggula
Så här gör du:
1. Hacka alla ingredienser var för sig.
2. Lägg ansjovis i en ring i mitten av serveringsfatet.
3. Sedan en ring kapris, ättiksgurka, lök, rödbeta och allra ytterst en ring av hackad persilja. Droppa gärna lite citronsaft över persiljan.
4. Lägg äggulan/gulorna i mitten innanför anjovisringen.
5. Servera med rostat bröd, knäckebröd eller Marthalimpa ( recept finns!) och valfri dryck!