Recept

Mmmm.....
THAI GURKSALLAD
Räcker till
Det här behöver du:

1 st slanggurka eller 3-4 frilandsgurkor
½ färsk röd chilipeppar av valfri styrka
1½ dl vatten
2 msk ättika/vitvinsvinäger
4 msk socker
färsk koriander från asiatisk butik
Så här gör du:

1.Koka upp vatten, tillsätt socker och ättika. Låt svalna
2.Klyv gurkan på längden och skär bort fröhuset. Skär gurkhalvorna i ca 7 cm långa 2-3 mm tjocka strimlor
3.Klipp chilin i tunna ringar
4.Blanda allt. Låt stå kallt en par timmar före servering


INDISKT........MY FAVORITE!
Räcker till
Det här behöver du:
I mitt tycke är inget kök bättre än det indiska! Jag älskar kryddorna som används och dofterna som sprids i hela köket när man ger sig tid, att på indiskt vis greja sin egen kryddblandning själv helt från scratch. Man rostar kryddor som kummin, fänkol, kanel, kardemumma, kryddnejlika och koriander i en stekpanna tills koriandern börjar låta och malar dem därefter t.ex i en liten kaffekvarn. Voilá, sätt till lite chili och turmeric i lämpliga mängder och du har skapat din egen kryddblandning som allmänt kallas curry.

Har du inte de kryddor som står i recepten, skaffa dem eller välj ett annat recept.
Så här gör du:
CHICKEN BALTI på nolltid utan krångel
Räcker till 4 - 6 pers
Det här behöver du:


1 kg kycklingbröst
4 msk olja
1 tsk kumminfrön
1 tsk fänkolsfrön
2 lökar, skurna i tjocka skivor
4 vitlöksklyftor, krossade
ca 3 cm bit färsk ingefära, i små tärningar eller grovt riven 
2 msk curry ( färdig eller från egen produktion) eller
1 - 2 msk currypasta från burk
6 mellanstora tomater i klyftor
2 tsk Garam Masala
2 - 4 msk hackad koriander ( från asiatisk butik)



Så här gör du:
1. Hetta oljan i en wok eller stor stekpanna

2. Låt fröna fräsa i oljan 2 minuter

3. Tillsätt den skivade löken, pressade vitlöken och rivna ingefäran, låt puttra på på låg värme ca 7 min.
utan att bryna

4. Tillsätt curry, koka vidare 2- 3 min

5. Tillsätt kycklingbrösten, hela eller skurna i mindre bitar, stek vidare 8-10 min.

6. Tillsätt tomatklyftorna, garam masala och koriander. Låt puttra på ytterligare 5 - 10 min tillcs kycklingen är genomstekt.

Njut med basmatiris......
CHICKEN BALTI MURGH
Räcker till 4
Det här behöver du:

2 msk olja
2 lökar  - skurna i tunna skivor
2 tomater - skurna i tunna skivor
4 tsk grön chili - finhackad
1 ½ tsk riven ingefära
1 ½ tsk riven vitlök
1 kanelstång
2 st hel svart kardemumma
eller 4 hela gröna kardemumma
5 hela svartpepparkorn
½ tsk mald kummin
1 tsk Garam Masala
1 kg kycklingbröst - hela eller skurna i mindre bitar
3 msk tomatpuré
3 - 4 msk tjock yoghurt
2 msk citronjuice


Så här gör du:
1. Fräs löken gyllenbrun i oljan, ca 4 min på medelvärme

2. Tillsätt de 4 följande ingredienser, sautera någon minut

3. Tillsätt kryddorna

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

18.01 | 11:59

Jag tycker att en fast röd sylt blir bäst och vackrast...

...
11.12 | 02:33

På teskedskakorna hur blir de olika alternativen? Dvs vilken blir godast? Jag brukar ha kaffesmörkräm. Ska prova med saffran nu inför jul.

...
04.05 | 13:21

Hej,
Ang. "... detta om JÄST och TORRJÄST ?
1 påse torrjäst = 3½ tsk och motsvarar 25 g färsk jäst ...
Detta är fel, 1 påse torrjäst motsvarar 50g färsk jäst

...
12.03 | 00:59

Hej Jamileh!

Tack! Jag undrar om det kan vara att vi har mörkare mjöl i Finland??
Jag skall undersöka lite och ber att få återkomma.

...
Du gillar den här sidan