Tabbouleh’s taste varies by region, from country to country, town to town, and sometimes from one house to the next within the same town. Each region has its recipe for the mix, including its measures, special seasonings and preferred flavor. However, the one thing all regions agree on is that you cannot prepare Tabbouleh without its main ingredient (e.g. parsley) and a sharp knife."
Tabbouleh - kallas också Persiljesalladen och görs traditionellt med bulgur. Det går alltså lika bra att göra det här receptet med bulgur om du inte får tag på quinoa. Salladen smakar bäst ljummen. PE
2 dl quinoa
1 buljongtärning
½ dl olivolja
1 vitlöksklyfta
3 msk färskpressad citronjuice
3 tsk riven citronskal
½ gurka - i små tärningar ( utan fröhus )
2 tomater - i små tärningar ( utan fröhus)
1 rödlök - finhackad
1 tsk salt
½ tsk cayenne peppar
en stor bunt färsk persilja - finhackad
till servering: blad av isbergssallad ( se bild )