Recept

... på Glammiga Cupcakes & Maffiga Muffins
GRUNDRECEPT 1
Räcker till 1 dussin normalstora eller 5-6 stora muffins
Det här behöver du:
Det går bra att byta ut en del av det vita vetemjölet ( 1/4 - 1/2 av hela mängden) mot fullkornsmjöl, rågsikt, havremjöl ( mixa havregryn med stavmixer ) grovt majsmjöl  ( särskilt för matiga muffins ) , vetekli eller vetegroddar. Används kakao eller kokosflingor  i smeten kan mjölmängden kräva en viss justering.

Så här gör du:
CUPCAKES med KOKOS
Räcker till 1 dussin
Det här behöver du:
Vissa bakverk blir bättre efter någon dag eller så, men dehär är nog godast samma dag....

50 g kokosflingor
175 g florsocker
200 g mjöl
½ dl mandelmjöl eller malda hasselnötter
1 tsk bakpulver
125 g smält smör
5 äggvitor

12 körsbär
- om du vill


Så här gör du:

Ugnen: 190C

1. Blanda alla torra ingredienser i en stor skål

2. Tillsätt det smälta smöret

3. Rör i äggvitorna, blanda tills smeten är jämn och fin

4. Dela smeten i ca 12 muffinsformar, bara 2/3 fulla

5. Lägg ett körsbär på varje kaka och grädda 12-15 min tills genomgräddade

eller

grädda utan körsbär. Toppa de kalla kakorna med en valfri frosting och krona verket med ett körsbär på varje kaka
...

eller

toppa med valfri frosting och lägg som kronan på verket:
stora flagade och lättrostade kokosflingor som på ovanstående muffins..... låt fantasin flyga!



UGNSBAKADE DOUGHNUTS UTAN HÅL
Räcker till
Det här behöver du:

Om muffins skulle gifta sig med doughnuts skulle detta kunna vara resultatet? Dessa doughnuts, som är av kakdeg är inte friterade och de bakas i ugn i muffinsformar.  Men annars en aning som de kanel&sockrade som finns på McD. 

150 g smör
3 dl socker
2 ägg
7 ½ dl mjöl
4 ½ tsk bakpulver
½ tsk salt
½ tsk riven muskot
½ - 1 tsk kardemumma
2 ½ dl mjölk

Att doppa i:
75 - 100 g smält smör
½ - 1 tsk kanel
3/4 dl socker

Så här gör du:

1. Vispa socker och smör vitt och poröst

2. Tillsätt äggen ett i taget, blanda ordentligt

3. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner detta i smör&sockerblandningen

4. Rör i mjölken, blanda väl.

5. Fördela smeten i smorda muffinsformar eller pappersformar, bara 2/3 fulla.

6. Grädda i 175C beroende på storleken på formarna, ca 7 min för minimuffins, 15-20 min för större. Kolla!!

7. Smält smöret. Blanda resten av sockret med kanel.

8. Doppa de varma muffinsen först i de smälta smöret, rulla därefter i kanel&socker. Voilá! Färdigt! 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

18.01 | 11:59

Jag tycker att en fast röd sylt blir bäst och vackrast...

...
11.12 | 02:33

På teskedskakorna hur blir de olika alternativen? Dvs vilken blir godast? Jag brukar ha kaffesmörkräm. Ska prova med saffran nu inför jul.

...
04.05 | 13:21

Hej,
Ang. "... detta om JÄST och TORRJÄST ?
1 påse torrjäst = 3½ tsk och motsvarar 25 g färsk jäst ...
Detta är fel, 1 påse torrjäst motsvarar 50g färsk jäst

...
12.03 | 00:59

Hej Jamileh!

Tack! Jag undrar om det kan vara att vi har mörkare mjöl i Finland??
Jag skall undersöka lite och ber att få återkomma.

...
Du gillar den här sidan